Slideshow

Fontys Hogeschool ICT

brengt het beste in mensen naar boven

STUDENT+

Fontys Hogeschool ICT

STUDENT+

Student

Ervaar je bepaalde obstakels, die je studiesucces in de weg staan? Ben je op zoek naar extra begeleiding tijdens je studie? Of wil je graag een eenmalig adviesgesprek? Student+ gaat graag met je in gesprek! Tijdens een intakegesprek inventariseren we je wensen, talenten en eerdere ervaringen en bedenken we samen welke vorm van ondersteuning passend is. We kijken vooral wat we kunnen doen om dingen wél mogelijk te maken.

Samen kijken we welke vorm van ondersteuning nodig is en of dat we gebruik moeten maken van een bepaalde voorziening, die Fontys kan bieden. Indien nodig verwijzen we je door naar professionele hulpverlening.

Vanuit Student+ werken we nauw samen met de studentendecaan, die je meer kan vertellen over financiële regelingen en speciale voorzieningen zoals een aangepaste examenvorm of examentijd. Heb je twijfels over je studiekeuze, pas je toch niet bij de opleiding of past de opleiding niet bij jou? Dan verwijzen we graag door naar een studiekeuzeadviseur. Heb je klachten, zorgen of problemen waar je niet direct een oplossing voor ziet? Dan kun je contact opnemen met een studentenpsycholoog. Een studentenpsycholoog is onafhankelijk van je opleiding en heeft een geheimhoudingsplicht.

Student+ kijkt verder dan alleen de opleiding. Na het behalen van je diploma kan het soms lastig zijn om aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt. Student+ kan door middel van een jobcoach hierin begeleiding bieden. Ook als je (tijdelijk) stopt met je studie binnen FHICT denkt Student+ graag met je mee om je op de juiste plaats te krijgen!

Nieuwsgierig geworden naar alle trainingen, workshops en vormen van individuele begeleiding, die we aanbieden? Klik snel verder op de Menukaart.

Hieronder lees je een aantal ervaringen van studenten, die ondersteuning krijgen via Student+ en een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Stel die dan gerust: studentplus@fontys.nl of loop even binnen bij R10 4.39

Student aan het woord

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor extra begeleiding vanuit Student+?

Zodra je als student ingeschreven staat bij FHICT kun je begeleiding krijgen via Student+, dit kan vanaf de eerste dag van je studie, maar ook na enkele weken, maanden of zelfs pas tijdens het afstuderen, jij bepaalt! Je kunt als student zelf, of samen met je semestercoach of docent, een mail sturen naar ons algemene emailadres: studentplus@fontys.nl. Je wordt dan zo snel mogelijk uitgenodigd voor een intakegesprek. Wil je liever direct contact? Binnen lopen bij ons kantoor in Eindhoven (R10 ruimte 4.39) is ook mogelijk. Van maandag tot vrijdag zijn er medewerkers van Student+ aanwezig, die je graag te woord staan.

Wanneer kom ik in aanmerking voor extra begeleiding vanuit Student+?

Alle studenten, die bij FHICT Eindhoven en Tilburg studeren zijn welkom bij Student+:

- Nederlandstalige studenten

- Internationale studenten (English stream).

- Voltijdstudenten

- Deeltijdstudenten

De student moet zelf altijd open staan voor hulp, een diagnose is niet nodig.

Ook voor (potentiele) langstudeerders bieden we coaching en advies op maat.

Zijn er kosten aan de begeleiding vanuit Student+ verbonden?

Er zijn geen kosten verbonden aan de begeleiding die door Student+ wordt aangeboden.

Wat is de gemiddelde duur van begeleiding vanuit Student+?

Tijdens je gehele studie bij FHICT kun je bij ons terecht voor vragen, advies en begeleiding. De duur van een traject is helemaal afhankelijk van de behoefte van de student. Tijdens het intakegesprek zal gekeken worden wat de hulpvraag is en welke leerdoelen de student heeft. Sommige studenten hebben voldoende aan een training van 7 weken, andere studenten willen graag individuele coaching gedurende hun gehele studietijd of stageperiode. Door o.a. tussentijdse evaluaties monitort Student+ hoe de ontwikkeling van de student verloopt en of doelen zijn behaald. De begeleiding is vrijblijvend, waarbij de student leidend is en altijd zelf kan bepalen om de begeleiding al dan niet voort te zetten of te beëindigen. Dit altijd in goed overleg met Team Student+.